terug naar berichten

ORGATEC 2018 : Visionaire concepten voor een nieuwe werkcultuur

29.10.2018

#Buro Modern #Interstuhl #Orgatec #Kantoortrends


Wat voor soort omgeving heeft de werkcultuur van de toekomst nodig? Hoe kunnen vrijheid en structuur gelijke ruimte krijgen? Met een centraal thema van "culture @ work" presenteerde ORGATEC 2018 visionaire concepten voor de hele wereld van werk. Het is immers alleen via een cultuur die diversiteit, samenwerkingsverbanden, motivatie en vertrouwen bevordert dat we geïnspireerd worden om creatief te werken en onze ideeën mogen bloeien.

Het valt op dat de trend voor meer huiselijkheid in de werkomgeving zich stevig doorzet. Zowel op vlak van materialen en stoffen was er veel aandacht voor aangename texturen (softtouch) en mooie kleuren. Vooral de zachte pasteltinten en natuurlijke kleuren hebben de overhand. Dit toont aan dat Biophilic design nog steeds goed in de markt ligt en een oplossing biedt voor een deel her-connectie van de mens met de natuur en tevens zorgt voor rust in aangename werkomgeving. Kvadrat en Camira lieten zien wat je met stoffen kunt bereiken.

Ook groenbeleving draagt bij tot het goed gevoel op kantoor en is nog steeds hot. Mooie ontwerpen van onze Belgische Designer Alain Gilles voor Greenmoods illustreren dit mooi.

Verder is er heel veel aandacht voor akoestiek en akoestische oplossingen. Zowel in de vorm van decoratieve bekledingen als vrijstaande akoestische box-in-box systemen. Vooral veel phonebooths en gesloten teamboxen voor 2 tot 6 personen, maar ook nog steeds de semi gesloten Hubs blijven in trek. Ook Buzzispace pakt uit met nieuwe ontwerpen waaronder Buzzispark soft seating oplossingen en Buzzibracks een knap systeem voor ruimteverdeling afgekleed met mooie gordijnstoffen van Kvadrat.

Ook de trend voor meer beweging op het werk en gezonde oplossingen voor rechtstaand vergaderen en elektrisch verstelbare zit/sta werkplekken zet zich verder door. Fabrikanten brengen alsmaar performantere oplossingen die geruislozer zijn, sneller en met minder vibratie op het werkblad. En dit steeds meer met een democratischer prijskaartje !

Technologie op kantoor is nog meer dan vroeger aanwezig net zoals IoT (smart buildings, smart furniture), maar dan zonder opzichtig te worden en netjes geïntegreerd. Ook softseating oplossingen bieden nu heel wat inplug mogelijkheden.

 

Enfin, teveel om op te noemen dus laat u inspireren door enkele foto’s in bijlage.

Bent u op zoek naar specifieke oplossingen voor uw kantoor of wenst u meer info over de nieuwste ontwikkelingen? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor vrijblijvend advies !

info@buromodern.be    T 056 60 70 11     www.buromodern.be

 

Deel dit nieuwsbericht

#Buro Modern #Interstuhl #Orgatec #Kantoortrends
#Buro Modern #Interstuhl #Orgatec #Kantoortrends
#Buro Modern #Orgatec #Kantoortrends #Sedus
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends #Framery
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends # Akoestiek
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends # Akoestiek
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends # Akoestiek
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends #work #Vitra
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends # Akoestiek #Offecct
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends # Vitra
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends #Technologie #Haworth
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends #Koleksiyon
#Buro Modern  #Orgatec #Kantoortrends #2018